אני כרגע בתאונת עבודה וקיבלתי תעודת המשך מחלה מרופא המשפחה אך מעסיקי ממש דורש מימני להיבדק אצל רופא תעסוקתי שעובד יחד עם מקום עבודתי ,
רופא המשפחה רשם לי שאיני יכול לעבוד בעבודתי ובכל עבודה אחרת זה לא אמור לספק את מעסיקי ? , בכל אופן קיבלתי רמזים ממכרים שלי במפעל שרוצים לפטר אותי ואני בטוח ב 99 אחוז שלאחר שאסיים את תאונת העבודה יפטרו אותי ולכן המעסיק מחייב אותי להיבדק אצל הרופא התעסוקתי של המפעל ואני כמעט בטוח שהרופא התעסוקתי ירשום לי שאני אוכל לעבוד בתפקיד יותר פשוט ואז כאילו במשאבי אנוש יפטרו אותי על זה שלא מצאו לי משרה שהולמת למוגבלתי ולכן בלי שום קשר יש לי חבר שעובד איתי באותה המחלקה והוא שבר את הרגל ונעדר כ 3 חודשים מהעבודה ורק לאחר 3 חודשים שנגמרו לו ימי המחלה דרשו מימנו ללכת לרופא תעסוקתי , אין לי בעייה ללכת לרופא תעסוקתי ניטרלי אך במפעל מתעקשים שזה יהייה הרופא תעסוקתי שלהם והם ממש מחייבים אותי פעמיים לא הלכתי והשאלה מה הם יכולים לעשות לי אם לא אלך עד שלא אסיים את המחלה הרי אני בטוח שבכל מקרה הם יפטרו אותי ואני מעדיף שזה יהייה לאחר שאסיים את מחלתי לכן אני מושך את הפגישה עם הרופא תעסוקתי , בכל אופן שילמו לי כבר על ימי מחלה בחודש שעבר , שאלתי הנוספת היא האם יכולים לעכב לי את התשלום עבור החודש הנוכחי אם לא אלך לרופא תעסוקתי , ושאלה נוספת היא בקשר לשעות החופשה שמגיעים לי יש ברשותי כ 300 ימי חופשה ומותר לי לצבור רק 200 ואני צריך לנצל את 100 ימי החופשה עד סוף השנה ולא המעסיק מוחק לי אותם שאלתי היא כזו אני מחודש11 בתאונת עבודה וכמובן שאינני יכול לנצל את ימי החופשה שאני חייב לנצל האם המעסיק אכן יכול למחוק לי אותם
נא ראה תשובתי לאיציק.
בכל הקשור לדיני עבודה אני ממליץ לפנות לפורום דיני עבודה.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד
מומחה לנזיקי גוף וביטוח לאומי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר