שלום,
קניתי תכשיט זהב בחנות תכשיטים, המוכרת אמרה שתבדוק איזו הנחה היא יכולה לתת לי לאחר שאמרתי לה שבסניף אחר אותו תכשיט עולה פחות, שילמתי את הסכום שהיא אמרה, קיבלתי קבלה והשארתי את התכשיט בסניף כדי שישלחו אותו לתיקון קטן. נאמר לי שיתקשרו אליי כאשר התכשיט יהיה מוכן.
יום למחרת, מתקשרת אליי המוכרת וטוענת שהיא ביצעה טעות בחשבון וכי היא לא יכולה להוציא את העסקה (למרות שקיבלתי כבר קבלה ושילמתי) אמרה שעליי להגיע לסניף ולשלם עוד 1,000 ש"ח ואקבל את התכשיט או שאבטל את העסקה. אומרת שהיא לא תשלם עכשיו 1,000 עליי. מה עליי לעשות במצב הנ"ל? הרי אני שילמתי בדיוק את מה שרשמו לי בקבלה והקבלה מוכיחה זאת! האם יש להם זכות לא להחזיר לי את המוצר? האם הם יכולים להכריח אותי לבטל את העסקה? אני הרי לא אשמה בטעויות של העובדים שלהם. אני רוצה לציין שהלחץ מגיע אך ורק מאותה מוכרת שמכרה לי את התכשיט, אף אחד אחר מהחברה לא פנה אליי חוץ ממנה. תעזרו לי בבקשה.
שלום,
בהתאם לחוק הגנת הצרכן עליך לשלם את המחיר בהתאם להסכם ביניכם.
ראה סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן.
כמו כן, בהתאם לחוק רק הצרכן יכול לבטל עסקה ולא המוכר.
זאת ועוד, באם החנות לא תפעל בהתאם לחוק, אתה זכאי לפיצוי של עד 10,000 ש"ח ללא הוכחת נזק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
"בהתאם לחוק הגנת הצרכן עליך לשלם את המחיר בהתאם להסכם ביניכם" - העניין הוא שכבר שילמתי וקיבלתי קבלה על הסכום ששילמתי. לא לקחתי את התכשיט רק כי הם אמורים לבצע תיקון קטן ולכן קיבלתי גם שובר שאיתו אני אמורה לקבל את התכשיט בחזרה. אז אם יש קבלה שקניתי את המוצר ושילמתי את המחיר שהמוכרת הציגה לא יכולים לבוא אליי בטענות?
תודה!
שלום,
עניתי על שאלתך. אין טעם לשאול את אותה שאלה במילים אחרות. התשובה לא תשתנה. יש חוק ועל כולם לפעול בהתאם לחוק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר