היי,
קניתי רכב חדש (גיר רובוטי) לפני כמעט 3 שנים, ישירות מהיבואן.
כבר מהשבוע הראשון, ראיתי שההילוכים לא עוברים באופן תקין, והסל"ד מידי פעם מטפס למקסימום כך שההילוך נתקע והמכונית לא מצליחה ליסוע מהר יותר.
פניתי מיידית למוסך כמה פעמים, והם הבטיחו כל פעם שהבעיה טופלה.
כעבור שנתיים, מעט לפני תום האחריות, ביקשתי מהם הבטחה שהגיר תקין ואם תהיה בעיה הם יתקנו - הם אמרו שכן (אך אני, לא ביקשתי בכתב).
חודש לאחר תום האחריות, הרכב התחיל להיתקע עם נורת גיר דולקת. ונאלצתי להחליף (על חשבוני + שבוע שהרכב היה במוסך ולקחתי רכב חלופי) את הקלאצ'ים בכמה אלפי שקלים. לאחר התיקון, שוב הרכב נתקע, וכעבור חודש, שוב הוחלפו הקלאצ'ים הפעם על חשבונם. כעת, חצי שנה אחרי, ואחרי כמה היתקעויות נוספות - שוב הם מחליפים על חשבונם.
(בגלל שהחלק קיבל אחריות מחודשת של שנתיים)
הם אינם יודעים מה הסיבה להתחממות בגיר שגורמת לכך... כך שאין פיתרון נראה באופק.
פגשתי אדם ברחוב שיש לו רכב זהה לשלי, שמכר אותו כעת ב-15,000 ש"ח פחות מהמחירון בגלל בעיה זהה.
שוקלת מאוד ברצינות לתבוע:
1. עלות הקלאצים - 4,000 ש"ח
2. עלות ירידת ערך של הרכב (לא יכולה למכור רכב תקול שלא יודעים מה יפתור את הבעיה בו) - הבנתי שאני צריכה לבקש חוות דעת חתומה של שמאי. מעריכה את ירידת הערך לפחות ב-10,000 ש"ח. (שוב, תלוי בשמאי).
3. פיצוי על אובדן ימי עבודה - "ביליתי ימים ושעות רבות במוסך בכל פעם. (יש תיעוד).
4. השכרת רכב על חשבוני - למשך שבוע בהחלפת הקלאצ'ים.
5. עגמת נפש. (קניתי רכב חדש ואין לי איתו שלוות נפש שאמורה להיות).
האם מומלץ בכל זאת לערב עורך דין? אני מבינה שהכיוון שלי הוא כן תביעות קטנות, גם בגלל הסכום. אבל קצת חוששת כי אני מאוד לא מבינה בתחום הזה.
מקווה שלא כתבתי ארוך מידי.
ותודה רבה!
שלום,
המקרה הוא מקרה משפטי ולכן אני ממליץ על קבלת ייעוץ מעו"ד וסיוע במידת הצורך.
כן התביעה יכולה להתנהל בבית משפט לתביעות קטנות.
במידה ואת מעוניינת בייעוץ וסיוע משפטי בעניינך, את מוזמנת לפנות אליי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר