שלום! לפני כשבוע רכשתי באינטרנט (התשלום היה בטלפון) 2 כרטיסי טיסה מחברת הטיסה של אתיופיה. ההזמנה הייתה באתר שלהם באנגלית. בשבוע האחרון החלטתי שאני רוצה לבטל את הכרטיס,אז שאלתי אותם כמה פעמים האם אני רשאי לקבל החזר והם ענו בשלילה (באמת בחוזה של הכרטיס כתוב שאין החזר). אני יודע שיש חוק ישראלי שאם אני מבטל את הכרטיס תוך פחות מ14 יום אני רשאי לקבל החזר (עם תשלום קנס של 100 ש"ח לכרטיס)
השאלה שלי היא
1) האם בשביל לתבוע אותם בבית משפט אני צריך שהם יבטלו בפועל את הכרטיס, או האם מספיק התשובות שהם ענו לי על כך שאיני זכאי להחזר כספי? כך שלמעשה גם הם לא ביטלו לי את הכרטיס וגם אני יהיה רשאי לתבוע אותם.(למעשה בהתכתבות איתם אני כותב ממש "אני רוצה לבטל את הכרטיסים, תשלחו לי גם החזר כספי" (אני שואל למעשה כי אם יש לי אפשרות לא להסתכן ולא לבטל את הכרטיס אז עדיף לי.
2)ההוכחות שלי לאי רצון שלהם לאפשר לי החזר כספי הן במייל, ההתכתבות הייתה באנגלית האם זה משנה? (יש לחברה אמנם מענה טלפוני בעברית.)
3) באיזה סכום אני יכול לתבוע אותם?
תודה רבה!!
שלום,
1. בשביל לתבוע חברה יש צורך להראות שהחברה פעלה בניגוד לחוק.
2. זה לא משנה שהראיות באנגלית. בית משפט יודע להתמודד עם אנגלית
3. בבית משפט לתביעות קטנות ניתן לתבוע עד לסכום של 33,400 ש"ח.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר