שלום
לפני כ5 חודשים נגרם לי נזק לדירה (רטיבות בתקרה כתוצאה מפיצוץ צינור) ע"י השכנה שמעליי. לדברי השכנה היא מבוטחת בביטוח דירה אשר מכסה את הנזק והיא רוצה בין היתר שאחתום לה על המחאת זכויות. במחאת זכויות כתוב במפורש כי אני מוותרת על זכיותיי בעתיד לבוא לחברת הביטוח או מי מטעמה. כעת היא מאיימת להגיש נגדי תביעה קטנה בשל הכסף שהיא שילמה ואף פיצויים. יש לציין כי מאז היא מטרידה אותי הן טלפונית/מייל בכדי שאני אחתום לה.
האם יש לי עילה להגיש נגדה ונגד חברת הביטוח תביעה בגין עוגמת נפש?
תודה.
שלום,
קראתי את הדברים, אך אינני מבין את עניין הגשת התביעה כנגד השכנה וחברת הביטוח בגין עוגמת נפש ?
תחילה, אין דבר כזה תביעה אך ורק בגין עוגמת נפש. אין עוולה כזו בחוק הישראלי ולא ניתן לתבוע בגין עוגמת נפש בלבד.
באם השכנה מטרידה אותך יש דרכים חוקיות אחרות לפעול כנגדה בעניין זה.
בכל מקרה זכותך שלא לחתום על מסמכים מטעם חברת הביטוח שלא יאפשרו לך בעתיד לתבוע את החברה (כך גם אני הייתי נוהג).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה על הייעוץ
2 דברים:
1. איזו חברת ביטוח דיברת עליה בהודעה הקודמת?
2. אני מבין שאין תביעה על עוגמת נפש,אך האם יש קייס לתבוע,על כך שיש לי 2 אסכמכתאות והם אומרים שלא?
אציין,שאין לי את הקלטות השיחות
שלום,
1. חברת הביטוח עליה אתה דיברת והתייחסת
2. לא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר