שלום רב, נרשמתי לקורס מסויים (לא פסיכומטרי) במכללה בארץ (אמנע משמה) .חתמתי ושילמתי ב-27.06 סכום של 11,800 ש"ח באמצעות שייקים ואשראי ל18 תשלומים. לאחר יומיים החלטתי לא ללכת על אותו קורס, איני מעוניינת בו וב-29.06 הודעתי על ביטול רצוני להשתתף בקורס. תחילת הקורס המשוער היה ב7.7 יום שישי האחרון. נענתי כמובן בשלילה ממנכל המכללה מפני שלא עמדתי בביטול 14 יום לפני. מצד שני, החוזה שלהם הוא חד צדדי לחלוטין ויתכן שנגיע לתביעות קטנות ויצדיקו אותי. ראיתי את החוק בתקנות הצרכנות "פרק הזמן לביטול- בתוך 14 ימים מיום עשיית ההסכם, ובלבד שהביטול ייעשה לפחות 7 ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד תחילת השירות". האם זה תקף לגביי? מיום הביטול 29.06 ועד 7.7 חלפו 8 ימי עסקים (ללא שבת). מה עליי לעשות? יש לי סיכוי לקבל החזר כספי ע"י הגשת תביעה קטנה?
שלום,
כפי שראית החוק קובע מהם הכללים לביטול עסקה (זו הסיבה שיש חברות שנוהגות לרשום תלמידים בטווח הזמן הזה כדי שתלמידים לא יוכלו לבטל את העסקה.
אני מציע לך להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות בגין ביטול עסקה.
במידה ותהיי מעוניינת בייעוץ וסיוע משפטי בעניינך, את מוזמנת לפנות אליי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר