שלום לכם.
ביום רביעי האחרון פנינו לחברת ליסינג מסוימת במטרה לרכוש רכב יד 2 (באנו בעקבות מודעה).
מפה לשם, נציג המכירות שכנע אותנו לעסקה כדאית של רכישת רכב חדש. 0 ק"מ. השארנו מקדמה של 4,000 ש"ח, ולהעביר עוד 16,000 ש"ח במזומן. בנוסף, היינו צריכים ללכת לבנק עם "המלצה" להלוואה. על סך 81,000 ש"ח. כשהגענו הביתה תפסנו את הראש מהצעד שעשינו והבנו שיש סיכוי גדול שלא נוכל לעמוד בהוצאות ההלוואה.
הלכנו לבנק עם טופס ההמלצה, הסברנו לפקידה את העניין והיא לא אישרה את ההלוואה וכתבה על הטופס "לא נעשה שימוש בטופס זה" עם חתימת הבנק.
יום למחרת דיברנו עם נציג המכירות שאין לנו הלוואה ואנחנו רוצים לבטל את העסקה. הוא אמר שאין דבר כזה ואם היה לנו המלצה על הלוואה אנחנו יכולים לקחת הלוואה במימון חיצוני מהם ובכל אופן הכסף נשאר אצלם גם אם אנחנו לא לוקחים את הרכב.
העברנו בקשה למחלקת כספים והם אומרים שזו לא דחייה רשמית מהבנק, וגם אם הבנק היה דוחה את הבקשה הם מציעים לנו מימון משלהם.
אני לא מבינה למה אני לא יכולה לבטל את העסקה ופשוט לוותר במחי יד על 4000 ש"ח.
יותר מזה אגיד שנציג המכירות אמר לנו שזה רכב חדש מיבואן (יש לי התכתבות איתו בווצאפ) וכשהצגתי בפניו את חוק הגנת הצרכן הוא אמר שזה רכב יד שנייה ולא נחשב מיבואן כי חברת הליסינג קנתה את הרכב מהיבואן הרשמי על אף שאם היינו מסיימים את הרכישה היינו הבעלים של הרכב 00 ברישיון.
בקיצור, מה החוק אומר במקרה של ביטול עסקה עם חברת ליסינג כשעברו פחות מ24 שעות? להגיד שלום לכסף? להביא דחייה רשמית מהבנק שלא נוכל לעמוד בתשלומים?
שלום,
האם חתמתם על מסמך (חוזה) כלשהוא ?
מה קובע החוזה במידה ואתם מעוניינים לבטל עסקה ?
בהתאם לחוק הגנת הצרכן, ניתן לבטל עסקה, אך תחילה יש לבחון את ההסכם עליו חתמתם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר