רציתי לברר מה החוק קובע בנוגע לביטול עסקת לידה שביצעתי בחנות מסויימת.
ערכתי הזמנת לידה בחנות בשישי האחרון והיום יום רביעי התקשרתי לחנות שבה בוצעה ההזמנה על מנת לבטל את העגלה שרכשתי, בשיחה עם המוכר הוא טען כי עליי לשלם לו 10% משווי העגלה שזה 490₪ כי העגלה כבר הגיעה אליו לחנות, אציין כי העסקה מולו נעשתה בשישי והיום יום רביעי עברו בסהכ 4 ימי עסקים.
הסברתי לו כי על פי החוק ביטול העגלה יתבצע ועליי לשלם לו 5% או 100₪ הנמוך מבין השניים עבור הביטול של העגלה, במהלך השיחה הסברתי כי מעבר לעגלה אני לא מבטלת את העסקה כולה אך ורק העגלה. הוסכם כי אשלם 100₪ עבור ביטול העגלה!
בסוף העסקה המוכר נתן לי הנחה של 250₪ כללית וטען בעל פה שזו הנחה כיוון שאני רוכשת בעסקה את העגלה וכעת ההנחה עצמה מבוטלת כיוון שהעגלה בוטלה.
רציתי לבטל את העסקה כולה ולטענתו ה-10% מקדמה ששילמתי עבור העסקה כולה הולכים לאבדון ולא יוחזרו אליי האם זה הגיוני? האם מותר לו לחייב את כל ה10% ואם שילמתי מעבר ל10% מקדמה מה אני עושה? איך אוכל לקבל את הכסף חזרה ולבטל את העסקה ?
שלום,
ביטול עסקה נעשית בהתאם לחוק ותקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר