היי, אודה לעזרתך בנושא הנ״ל. במהלך חודש אוגוסט נשלח אליי SMS ממוסד לימודים מוכר שנפתח קורס שהתעניינתי בו בעבר. מדובר בקורס שנפתח לראשונה והמתין לקבלת אישור. כשפניתי אליהם לטובת הרישום נמסר לי שאכן סוף סוף התקבל אישור והקורס נפתח בחודש אוקטובר. נשלח אליי למייל חשבונית עבור התשלום באשראי וסילבוס שמפרט את מועדי המפגשים. החל מהשבוע שלפני תחילת הקורס באוקטובר באופן עקבי עדכנו על דחייה של מועד התחלת הקורס מחודש לחודש. העדכון על הדחייה תמיד היה בסמוך למועד המפגש הבא ועד היום ממשיך להדחות. פניתי למוסד הלימודים וביקשתי לבטל את הרישום ואלה טענו שיבצעו החזר לחשבוני בניכוי 400 שקל דמי רישום. באותו המייל צירפו מסמך שנקרא טופס הרשמה שלטענתם נשלח אליי ובו צויין נושא דמי ההרשמה . הטופס בוודאות לא נשלח אליי, וכשטענתי שאותו מסמך כלל לא נשלח אליי ולא חתמתי עליו הם אמרו שיבדקו זאת ובכל מקרה מדובר בעסקת מכר מרחוק שאין בה צורך בחתימה. ביקשתי לקבל את המייל שנשלח אליי לטענתם עם אותו מסמך ועד היום לא קיבלתי מהם תגובה,אבל הזיכוי בניכוי 400 שקל כבר הועבר לחשבוני. האם יש לי עילה להגשת תביעה לבית משפט לתביעות קטנות? מה היא המלצתך בנושא?
שלום,
בהתאם לסיפור המקרה המתואר מי שצריך לשלם פיצוי זה מוסד הלימודים אליך ולא להפך. לכאורה מוסד הלימודים הפר הסכם ביניכם.
כמו כן, בוודאי שבמקרה זה אינך צריכה לשלם דמי רישום ו\או כל סכום אחר ולמעשה כל הכסף ששילמת צריך לחזור אליך.
בשלב זה אני ממליץ לך לפנות למוסד הלימודים באמצעות מכתב מעו"ד. במידה ומכתב לא יסייע להגיש תביעה כנגד מוסד הלימודים בבית המשפט.
במידה ואת מעוניינת בייעוץ וסיוע נוסף בעניינך, את מוזמנת לפנות אליי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר