שלום,
נרשמתי באמצע דצמבר 2017 למכללה בכדי להתחיל ללמוד קורס טכנאי מיגון ואבטחה שהיה אמור להיארך כ 10 חודשים עד שנה, הקורס היה אמור להתחיל בסוף אותה שנה (בסוף דצמבר),
יומיים לקראת תחילת הלימודים אני מקבל הודעת וואטסאפ ממנהלת המכללה שהקורס נדחה לסוף ינואר 2018 בשל אילוצים שנובעים מחוסר כמות של תלמידים,
לקראת ינואר 2018 תחילת הקורס מנהלת המכללה מודיעה שהקורס נדחה שוב לאמצע פברואר מאותה סיבה של חוסר כמות בתלמידים,
באמצע פברואר בשעה טובה ומוצלחת נפתח הקורס אבל ביום הראשון לקורס היו רק 3 תלמידים וביום השני והשלישי 2 תלמידים,
לאחר היום השלישי לקורס מודיעה מנהלת המכללה שוב פעם על דחיית הקורס לחודש מאי שזה כבר כמעט קרוב לחצי שנה מאז ההרשמה שלי לקורס, אמרתי לה שאני לא מוכן לזה שאני אשב בבית בזמן שאני ממשיך לשלם והיא הציעה לי שבינתיים עד שהקורס שנרשמתי אליו ייפתח שוב אני אכנס לקורס אחר, שאלתי אותה בפירוש אם זה לא במקום הקורס שנרשמתי אליו אלא בנוסף ושאני לא מחוייב בעקבות זה שקיבלתי את הקורס הזה להשאר בקורס שאני נרשמתי אליו גם בתנאי שהקורס לא ייפתח והיא ענתה לי שאין קשר בין שני הקורסים וזה קורס נוסף מתנה מהמכללה שלא קשור לקורס שנרשמתי אליו.
הקורס שנרשמתי אליו הוא בעלות כוללת של 7000 ₪ כולל דמי הרשמה, שילמתי 2000 ₪ מקדמה בזמן ההרשמה ונתתי עוד 8 צ'קים דחויים בסך 625 ₪ שמתוכם 4 צ'קים כבר נפדו ע"י המכללה.
האם אני רשאי לפרוש מהקורס בעקבות כל הדחיות החוזרות והנשנות האלה ולדרוש את כל כספי בחזרה או שבכל מקרה עליי לשלם את חיוב דמי ההשתתפות שלי בסך 55% מעלות הקורס בשל 3 המפגשים שהיו למרות שהקורס נדחה מיד לאחריהן?
כי מצד אחד כתוב בחוזה שעד השיעור השלישי(כאמור היו 3 מפגשים ומיד לאחריהן דחייה עד מאי) אם אני מבקש לפרוש אני חייב בדמי השתתפות של 55% מעלות הקורס ובסעיף נוסף בחוזה כתוב "שביכולתי לבטל הרשמתי בכל שלב בשל אי פתיחת הקורס וכל כספי יוחזר לי למעט דמי הרשמה.
מצד אחד הקורס נפתח ל 3 מפגשים ומצד שני נדחה שוב
השאלה שלי היא האם אני רשאי לפרוש בגלל האילוצים האלו שלהם שנבעו כתוצאה מחוסר בכמות תלמידים ולדרוש את כספי בחזרה או שאני חייב בדמי השתתפות של 55% מעלות הקורס בשל 3 מפגשים שהיו ומיד לאחריהן הקורס נדחה שוב.
אשמח למענה.
תודה
שלום,
בוודאי שאתה רשאי לפרוש מהקורס ולקבל את כל כספך בחזרה.
לא זו אף זו, אתה רשאי לתבוע פיצוי בגין כל המתואר בפנייתך.
במידה ואתה מעוניין בייעוץ וסיוע משפטי בעניינך, אתה מוזמן לפנות למשרדי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר