שלום,
לפני חצי שנה בערך קניתי טלפון שעלה לי 3,500 בחנות שנקראת the phone house ברמת גן. לטלפון יש אחריות לעוד חצי שנה. שבוע שעבר, הטלפון היה בטעינה, ובפרק זמן של חצי שעה, הוא לא נדלק שוב. שבאתי לבדוק הודעות, ראיתי שהוא כבוי, הדלקתי אותו והופיעה לי הודעה "custom binary blocked by frp" , ביררתי על זה קצת ומסתבר שזה נעילה של הטלפון אחרי שצורבים עליו משהו וזה יכול לקרות בזמן טעינה. לאחר בירור הסתבר לי שזה קורה לטלפונים שהם לא "משווק מורשה- סאני". ביום הרכישה של הטלפון ביררתי עם המוכר לגבי ההבדלים בין הטלפונים והוא אמר לי שאין הבדל בין משווק מורשה למשווק מקביל ( שעלה בזמנו קרוב ל300 שקל פחות), הוא טען שאין הבדל בכלל בין הטלפונים וזה רק יבוא אישי שלהם עם חברת "גט סל". כמובן שהעדפתי לקנות את המכשיר של המשווק מקביל כי הוא היה יותר זול.
לאחר בירור מעמיק הבנתי שהם צורבים על הטלפונים גרסה של עברית ושזה יכול לקרות לטלפונים של יבואן מקביל. בכל מקרה, שלחתי לפני שבועיים את הטלפון לתיקון, שבוע שעבר דיברתי איתם, והם טוענים שמישהו במעבדה אחרת התעסק עם הטלפון ושהטלפון לא באחריות כבר. מה שלא קרה!! כעסתי ממש על כל הסיטואציה, איך שהם מנסים להפיל עליי את האחריות. הטלפון הוא note 8, טלפון חדש בשוק, הבנתי שקל לטעות בפרמוט שלו ושטעות אחת יכולה להפיל את כל הטלפון ולהגיע למצב שאי אפשר לתקן אותו יותר. לדעתי מה שקרה הוא שהם ניסו לפרמט אותו, ולטכנאי כניראה לא היה ניסיון יותר מידיי עם הטלפון הזה ולא הצליח לו והטלפון מת. ועכשיו הם מנסים להפיל את האחריות עליי.
אני סטודנטית, והיה לי על הטלפון מלא חומר לימוד, צילומים של סיכומים וסריקות של מחברות , זה נפל בדיוק על סוף הסמסטר ותקופת מבחנים ונשארתי תקועה בלי חומר ללמוד!!! שלא נדבר על כל התמונות שהיו שמורות על הזיכרון של הטלפון.
בנוסף לזה שלא רוצים לעמוד בהסכם של האחריות, הם גרמו לי לעוגמת נפש עם כל הדברים שהיו שמורים על הטלפון עצמו שנמחקו.
אחרי הרבה ויכוחים איתם, החלטתי שאני רוצה לתבוע אותם.
האם זאת תביעה קטנה שאני יכולה בעצמי להגיש? אפשר לקבל הסבר איך התהליך מתבצע?
שלום,
1. כן, המקרה המתואר מתאים לתביעה בהליך של תביעות קטנות.
2. עם כל הכבוד הסבר הגשה וניהול הליך תביעה קטנה הוא מורכב יחסית (למרות שמו) ואי אפשר למצות את ההסבר במספר משפטים.
ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
איך.אפשר לדבר איתך??
שלום,
יש מספר טלפון בצמוד להודעה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר