אהלן, קניתי ב19/7/18 רכב קיה סיד 2012 מסוחר רכב בחולון. בדקתי את הרכב במכון שם נמצא המנוע תקין. קניתי את האוטו ב33000 שקל ששולמו ללא קבלה. חתמתי לסוחר הרכב על טופס גילוי נאות. אני גר בכרמיאל לכן נסעתי עם האוטו מחולון לכרמיאל ובאיזור כרמיאל החל להתחמם לי המנוע באותו יום. לא התקשרתי לסוחר הרכב וניסיתי לפתור את הבעיה בעצמי ע"י טיפול במוסך מורשה בהנחה שהבעיה היא במערכת הקירור. לאחר חודש של נסיונות למצוא את הבעיה במערכת הקירור לא נמצאה הבעיה. יש לציין שהבעיה של התחממות המנוע מתרחשת רק לאחר נסיעה ממושכת של חצי שעה בערך. פניתי ב19/8/18 למוסך מורשה קיה בכרמיאל שם נמצא שעליי להחליף מנוע. שלחתי הודעה לסוחר הרכב שעליי להחליף מנוע והוא לא הגיב ואיימתי בתביעה לפיצוי במימון החלפת המנוע והוא לא הגיב. המנוע הוחלף ונפתרה הבעיה. ב3/9/18 התקשרתי בפעם הראשונה לסוחר הרכב ודרשתי פיצוי כספי על מכירת האוטו עם הבעיה במנוע, הסוחר ענה ולא הסכים לפצות אותי. סך הכול הוצאות הן 3800 שקל על טיפול באוטו לאחר הקנייה ועוד 13000 שקל על החלפת מנוע. האם יש לי קייס לתביעה עם/ בלי חוות דעת מומחה ואם כן אז על כמה לתבוע?
שלום,
בהתאם למתואר הרכב נבדק במכון והמנוע נמצא תקין. כמו כן חתמת על טופס גילוי נאות ומאז גילוי התקלה עבר זמן רב.
במילים אחרות אם יש לך עילה לתביעה היא אל מול מכון הבדיקה וגם אז יהיה מורכב להוכיח את הדברים.
היה עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי עוד באותו יום כשגילית את התקלה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר