היה לי חשבון באיביי, מכרתי שם מיטה זוגית אחת, שבוע לאחר התשלום שקיבלתי מהקונה החשבון שלי נחסם, יצרתי קשר עם איביי וביקשתי לשחזר את החשבון, קיבלתי סרוב, אז המשכתי לעבוד עם הקונה ישירות במיילים, שלחתי לקונה את המיטה לארה"ב עזרנו לו לעשות מכס שם, הוא אפילו שילם על המיסים לייבוא מיטה, ואז פתח קייס באיביי עם הודעה שלא קיבל את הסחורה.
* כאן חשוב לציין כי ההסכם היה שהקונה לא יקבל את הסחורה לבית אלה עד לנמל הכי קרוב אליו, והוא אישר את ההסכם (הכל כתוב ומתועד)
באיביי קיבלו את טענתו כימעט במיידי ולא רצו לשמוע את עמדתי בדבר. למרות שיש לי מספיק הוכחות בנושא.
בהתכתבויות שלי עם הקונה הוא מודה שביטל את העסקה ביגלל שהמשלוח מהנמל לביתו יקר מידי ולא ביגלל שלא עמדתי במחויבותי. שוחחתי טלפונית עם נציג של איביי עירערתי על החלטתם ומסרתי להם את כלל המידע על הנושא (את הצד שלי) במייל מפורט. לאחר 6 שעות (מהר מידי, מעיד שאפילו לא התעמקו בנושא) קיבלתי סירוב מלא.
עכשיו אני נמצע בבעיה, מצד אחד המיטה כבר על שמו של הקונה במכס בארה"ב ואני לא יכול למכור אותה למישהו אחר ומצד שני איביי לקחו את הכסף שלי ונתנו אותו לקונה ובלי להתעמק בנושא ולראות שהקונה נוחל. האם אני יכול לתבוע את ebay על המעשה הזה?
שלום,
למיטב ידיעתי זו המדיניות של איביי (אלו הם הכללים) ועל כן לתבוע חברה כיוון שפעלה על פי כלליה יהיה בעייתי ביותר.
בכל מקרה כדי לתבוע את חברת אייבי יהיה עליך להגיש את התביעה בארה"ב או לבקש ולקבל אישור מבית המשפט לתבוע את החברה בבית משפט בארץ.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר