שלום רב,
קיבלתי מסרון לנייד שלי מסוכנות ביטוח עם הצעה לבדיקת הוזלה של ביטוחים.
במסרון צויין שהבדיקה ללא עלות.
יש לציין שמעולם לא הייתי בשום סוג של קשר עם אותה הסוכנות...לא כלקוח ולא כמתעניין.
דרשתי מהם פיצוי במלי בעקבות משלוח הודעה.
מדובר בטלפון פרטי שלי ומעולם לא נרשמתי והזנתי פרטים בשום דף נחיתה רלוונטי לנושא.
התשובה שלהם היתה שמאחר והם עסק קטן החוק לא חל לגביהם.ויותר מזה מאחר והם הציעו שירות ללא תשלום זה אינו רלוונטי לחוק הספאם.
השאלה שלי היא האם זה נכון?
כל חברה שתרצה להציע לי שירות ללא תשלום(כמובן בהתחלה) רשאית להטריד אותי עם מסרונים?
נראה לי שהתשובה שלהם אינה נכונה בעליל.
אודה לתשובה מקצועית.
שלום,
החוק קובע כי ספאם הינו : "מסר המופץ באופן מסחרי, שמטרתו לעודד רכישת מוצר או שירות או לעודד הוצאת כספים בדרך אחרת".
אני מניח שסוכנות הביטול לא פנתה אליך בגלל העיניים היפות שלך, אלא כדי שבסופו של יום תוציא כספים ו\או תשתמש בשירותי סוכנות הביטוח ועל כן הודעה זו תחשב לספאם.
גם בתי המשפט קבעו במקרים רבים כי הודעות מסוגים אלה (המציעים שירות ראשוני חינמי אך המשך השירות בתשלום), יחשבו לספאם.
זאת ועוד, אין כל קשר לכך שמדובר בבית עסק קטן. לאף אחד אסור לשגר דברי פרסומת בניגוד לחוק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר