השתחררתי מהצבא ב-9 למרץ 2013, ולאחר מכן חתמתי חצי שנה קבע. 5 שנים לאחר השחרור (בעודי סטודנטית שמאוד זקוקה לכסף הזה), גיליתי שחסרים אלף שקלים מהפקדון הצבאי שמגיע לי, 12 אלף במקום 13. לאחר בירורים שלקחו כמה חודשים נמסר לי שמאחר שכביכול חתמתי על "סדיר בתנאי קבע" בחודשיים האחרונים של השירות לא מגיע לי את הפקדון על החודשיים האלו והשירות הסדיר שלי רשום במערכת כ-22 חודשים במקום 24.
העניין הוא שלא חתמתי על כזה דבר מעולם. לא רק זה, הוצאתי מהבנק שלי את הפירוט עובר ושב של החודשיים האחרונים של השירות ומופיע שם בפירוש שקיבלתי משכורת של סדיר ולא של קבע(!), בערך 400 שקלים במקום ה5 אלף שהם טוענים שקיבלתי. כתוב במפורש "משכורת חייל סדיר" והסכום הוא בערך 400 שקלים. אין יותר הוכחה מזה שלא קיבלתי משכורת של קבע בחודשיים האחרונים לשירות הסדיר שלי.
כמובן שמדובר בטעות במערכת שהם לא מוכנים להודות בה. אפילו נאמר לי שיש סיכוי שאוכל לדרוש פיצוי על שני חודשי משכורת של קבע שלא קיבלתי, שזה הרבה יותר מהאלף שקל שחסרים לי במענק. הבעיה האמיתית שה"בעיה" הזאת אצלם בטיפול כבר שנה ושמונה חודשים, כל פעם אני מתקשרת (אני גרה בחו"ל כך שלהתקשר אליהם גם עולה לי הרבה ) ואומרים לי משהו אחר, שזה בטיפול, שמי שעסק בזה בגימלים כבר חודשים, שהיחידה לא מוכנה למסור ראיות לכך שחתמתי על משהו, ובקיצור זה בלאגן אחד גדול שהם מנסים לגרום לי לשכוח ממנו.
אני רוצה שהעניין הזה יסתדר כבר, אני יודעת שמישהו אחר במקומי כבר היה מוותר, אך מאחר שכל שקל חשוב לי וללימודים שלי אני לא מוכנה לוותר עד שאקבל את מה שמגיע לי.
אני שוקלת כרגע לתבוע את הצבא על עוגמת הנפש שנגרמה לי בכמעט שנתיים האחרונות, על כל הטלפונים שהייתי צריכה לעשות מחו"ל וכמובן על אלף השקלים שמגיעים לי (ואולי גם שני המשכורות). האם אתם חושבים שהמצב שלי מצדיק תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות? האם אני צריכה עורך דין, והאם אני צריכה לטוס לארץ בשביל להגיש את התביעה? אשמח לקבל כל סוג של ייעוץ, תודה רבה מראש!
שלום,
כיוון שאת מעידה בעצמך כי את מתעסקת עם העניין זמן רב ולא מגיעה לתוצאה, אני מציע לך לפנות בעניין זה לאיש מקצוע (עורך דין).
בהתאם למתואר המצב שלך מצדיק קבלת סיוע מעו"ד. את יכולה להגיש תביעה קטנה. אינך צריכה לטוס לארץ לצורך הגשת התביעה אך עליך להיות בארץ לדיון בבית המשפט.
ככל שאת מעוניינת בייעוץ וסיוע משפטי בעניינך, אתת מוזמנת לפנות למשרדי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר