שלום. קניתי לאחרונה נעליים, ויום למחרת החלטתי שאני לא מרוצה מהן ופניתי לחנות להחזיר. ממה שאני מכירה, החוק מחייב את בעל העסק להחזיר לי את סכום הכסף המלא אם לא עברו 24 שעות מרגע הקנייה - וזה מה שעשיתי.
אבל, המוכר טען שיש שלט על הקופה שלפיו גם אם לא עברו 24 שעות, הסכום יוחזר עם ניכוי של 5% מהעסקה... העסקה בוצעה באשראי ובמקום אחר כשעשיתי את זה אפילו החזירו לי במזומן... האם חוקי מבחינת בעל העסק לעשות כפי שהוא רואה לנכון, גם אם זה לא לפי החוק, ופשוט לתלות על זה שלט ולהגיד שכביכול הסכמתי לתנאים האלה?? אשמח מאוד לעזרה, תודה!
שלום,
לא. על החנות לפעול בהתאם לחוק - ראי : תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
האם אני יכולה לתבוע את בית העסק כדי שלא יעשה כך לאחרים? ואם כן, זה ישתלם לי מבחינת פיצויים? (הבנתי שהליך משפטי בפני עצמו עולה כסף ואני לא רוצה לתבוע רק על סכום הנעליים ששילמתי שהוא לא רב...)
שלום,
כפי שכתבתי לך קיימת עילה לתביעה בהתאם לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה).
חוק הגנת הצרכן קובע בעניינך פיצויים עד לסכום של 10,000 ש"ח ללא הוכחת נזק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
