שלום רב,
לפני כחודשיים קיבלה אימי חשבון חשמל חריג בגובה כ־950 ש"ח. היא גרה כיום לבדה בדירה, וזה החשבון הגבוה ביותר שקיבלה אי־פעם — גבוה אף מחשבונות מתקופה שבה התגוררתי עמה בשנה שעברה, למרות שאז צריכת החשמל הייתה משמעותית גבוהה יותר (שימוש יומיומי במזגן, כביסות בתדירות כפולה, מחשב וטלוויזיה פעילים רוב שעות היממה).
כבר אז היה ברור שקיימת תקלה, ובבירור מול חברת החשמל נאמר לנו שהחשבון מבוסס על הערכה בלבד, לפי ממוצע שימוש משנה קודמת — בדיוק מהתקופה שבה אני גרתי עמה. כשהגענו למונה כדי למסור קריאה, התברר שאין בו כלל תצוגה, ובהמשך נמסר שהמונה כלל לא רשם צריכה לאורך כל התקופה הרלוונטית.
רק לאחר כחודשיים החליפו את המונה למונה חכם, ובינתיים הופקה חשבונית נוספת — שגם היא, שוב, מבוססת על נתוני עבר זהים משנה שעברה. כך נוצר מצב שאימי מתבקשת לשלם סכום כולל של כ־1,800 ש"ח בעבור ארבעה חודשים שבהם גרה לבדה, סכום הזהה כמעט לחלוטין לתקופה מקבילה שבה התגוררו בדירה שני אנשים עם שימוש גבוה בהרבה.
לשון תשובת חברת החשמל מדברת בעד עצמה:
“המונה לא רשם את צריכתך בגין תקופה 19.06.25–20.10.25...
מחלקת חשבונות ביצעו תחשיב שתואם להיסטוריית השימושים כפי שצרכת בתקופה קודמת... ממוצע יומי של 24.30 קוט"ש.”
מדובר למעשה בהודאה מפורשת מצד החברה שהחיוב מבוסס על הערכה בלבד, ללא נתוני אמת, ומתעלם מהשינוי המהותי בהרכב הדיירים והשימוש בפועל.
אני שוקל תביעה קטנה בנושא, אך מעוניין תחילה לשמוע את עמדתכם לגבי סיכויי ההליך והאם יש מקום לדרוש ביטול או תיקון של החשבונות.
שלום,
תחילה אגיד כי כדי להצליח בתביעה (גם תביעה קטנה) יש צורך בעילה לתביעה וראיות להוכחת הטענות ונדמה שיש לך את שניהם.
שנית, לא ברור מדוע מונה החשמל לא פעל ולא רשם את צריכת החשמל ומדוע תקלה זו לא דווחה לחברת חשמל על ידי נציגה. בכל מקרה תקלה זו באחריותה של חברת החשמל.
שלישית, אכן חברת חשמל פועלת על פי הערכות (משנה שעברה), אך כאשר נציגה מגיע ולוקח קריאת מונה, על חברת החשמל לעדכן בהתאם לקריאה.
כך שלמעשה חברת חשמל גבתה כספים מבלי שיש לה על מה להסתמך (הסתמכה על חשבונות דומים משנה שעברה).
אני מציע לפני שרצים להגיש תביעה בבית משפט, לפנות לחברת חשמל ולנסות למצות איתם את העניין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר