שלום רב,
לאחרונה נודע לי כי אני אחת מהיורשים של צוואת דודי המנוח.
ממשרד עוה"ד שמטפל בצוואה הודיעו לנו כי עקב היעדרות של 2 יורשים שלא ניתן לאתרם, עליהם להגיש בקשה לניהול עזבון.
עוה"ד מעדכנים כי אין להם מושג ברור על סך הנכסים הקיימים/באם קיימים חובות.
ולשאלתי: אם יתברר בהמשך כי לדודי חובות כבדים, האם כאחת מיורשותיו יהיה עליי לשלמם? האם אוכל להסתלק מהירושה?
אשמח לקבל את עצתכם, משום שכעת אני מתבקשת לחתום על כתב הסכמה למינוי מנהל עזבון (של אותו משרד עו"ד מדובר) ואין לי מושג אם חתימה שכזו עלולה להזיק לי בעתיד, באם עומדים ותלויים כנגד המנוח חובות כבדים, או אם תצוץ בעיה משפטית אחרת.
בתודה,
טל
ניתן להסתלק מהעיזבון כל עוד לא חולק.
יורשים חייבים בד"כ בחובות המוריש עד לגובה חלקם בעיזבון ולא מעבר לכך, יש לבדוק לפני החלוקה האם קיימים חובות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 053-7105241
שלום רב עו"ד שחור-אנגלמן,
אני מאוד מודה לך על תשובתך המהירה.
ציינת כי היורשים חייבים בד"כ בחובות המוריש עד לגובה חלקם בעזבון.
כדי למנוע מצב שבו אהיה יוצאת מן הכלל ואחוייב ביותר, אוכל לבקש מאותו משרד עו"ד שלפני שאחתום על הסכמה למנותם כמנהלי העזבון אקבל מהם מסמך חתום המציין שבמידה וקיימים חובות, הם ינוכו מחלקי בעזבון בלבד, ולא מעבר לכך?
ההיסטוריה המשפחתית שלי ידועה ביותר מדי מקרים יוצאי דופן...לרעה לרוב, ואני מבקשת למנוע מעצמי עוגמת נפש.
ושוב תודה,
טל
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר