שלום יש להורי כסף ו2 דירות. יש לי אחות שהיא לא מתקשרת עם אחרים ומוכרת בביטוח לאומי כאוטסטית ומקבלת קצבה חודשית. האם כשהורי ילכו לעולמם אני אקבל חצי מהירושה? או שאני צריכה צוואה? ואם יש סיכוי שבית המשפט יחליט לתת לאחותי את כל הירושה כי היא אוטסיטת ומוכרת בביטוח לאומי? האם אני צריכה להיות אפוטרופוסית של אחותי?
שלום,
חו"ח לאחר מות הוריך את ואחותך זכאים לרשת אותם בחלקים שווים, בהתאם לחוק הירושה. היות אחות אוטיסטית אינה מקנה לה זכות לרשת עפ"י דין יותר מחצי.
בברכה,
מורן אלסאיג בני,עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 053-7105241
האם אני צריכה צוואה? ואם אני צריכה להיות אפוטרופוסית של אחותי? אם אבי קונה דירה על שמי האם אני יכולה לעשות בה מה שאני רוצה או שאני צריכה לתת לאחותי חלק ממנה? תודה רבה על תשובה מהירה וחג שמח
שלום,
1. במידה והוריך אינם רוצים להוריש את רכושם בשונה מהחלוקה הקבועה בחוק הירושה אין הם חייבים לערוך צוואה. באם הוריך מעוניינים להסדיר את אופן ניהול רכושה של אחותך לאחר שתזכה בירושתם, יכולים הם לעשות זאת באמצעות צוואה.
2. מאחר ואחותך, ככל הנראה, אינה מסוגלת לנהל את עניינה הרכושיים זקוקה היא לאפוטרופוס. יש באפשרותך לעתור לביהמ"ש ולבקש להתמנות כאפוט' שלה. במידה ואינך מעוניינת, בהליך מתן צו ירושה ימונה לאחותך אפוט'.
3. במידה ואביך קונה לך דירה בחייו, הינך רשאית לנהוג בדירה מנהל בעלים ולאחותך אין כל חלק בה.
בברכה,
מורן אלסאיג בני, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 053-7105241
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר