אנחנו 3 ילדים להורינו כאשר אב המשפחה נפטר,אחי הבכור הסתבר בדיעבד שקיים צו ירושה שהוצא לפועל כחודש לאחר פטירת אבי והעביר את הדירה על שמו בבקשת קיום צו ירושה שנעשתה ע"י אבי בלבד.אחותי השניה עשתה את אותו המהלך והעבירה את הדירה השנייה על שמה.בפועל אני מטפל באימי בביתנו מזה כ-10 שנים לאחר שמצבה הבריאותי הידרדר מאז מות אבי.האם המהלך-מחטף שביצעו הוא קביל והאם ביכולתי לשנות את הקיים?
אפי שלום, רישום הדירה על שם כל אחד מאחיך על פי צו ירושה על פניו אינו אפשרי , על פי החוק בהעדר צוואה יש צו ירושה ולפיו היורשים החוקיים הם האמא כדי מחצית הנכס ושלשות הילדים מתחלקים שווה בשווה בחלק הנותר.משופ כך לא ברור לי כיצד הצילחו אחיך לעות את אשר עשו.
ניראה לי שחסרים פרטים בשאלה.
כאשר פועלים שלא כדי על מנת להוציא צו ירושה ניתן להגיש התנגדות ולעצור את ההליך .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
בבדיקה שערכתי אבי ז"ל קיים צוואה ומשום מה רק שמו של אחי הבכור היה רשום כיורש על הנכס הקיים ללא ידיעת אימי.הדירה היתה רשומה ע"ש אבי בלבד משום מה והמהלך המהיר שהתבצע מיד אחר מותו עורר את חשדי.האם בכל זאת המהלך תקין?
המהלך לכאורה תקין ולמה כוונתי. אדם יכול לצוות את רכושו למי שהוא חפץ לכן אם אביך רצה לצוות את הנכס לאחיך בלבד זו הייתה זכותו . אולם על פי חזקת השיתוף לאימך מחצית מהזכויות בנכס מכוח חזקת השיתוף גם אם היא אינה רשומה כבעלים פורמאלי של הנכס.ולכן מה שאימך יכולה וצריכה לעשות היום הואלתבוע מחצית מהזכויות בנכסים של אביך מכוח חזקת השיתוף . ואתה זכאי תהא זכאי עלפ י חוק הירושה ,בהנחה שאימך לא ערכה צוואה, לחלקך מהחלקים של אימך.לשם כך יש להגיש תביעה לבתי המשפט לענייני משפחה מוקדם ככול הניתן מאחר וככול שתתעקב לכאורה תביעה הסכמה למהלך שנעשה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 055-4532803
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר