אז כך, הפרט יותר כדי שיובן היטב, אבי נפטר ממחלת הסרטן לאחר אשפוז של שלוש חודשים בבית החולים, בכל הזמן שאני היה בבית החולים הוא ביקש, דרש, ואף עמד על כך שאני ידאג שיגיע עו"ד למיטתו על מנת שהוא יכין צוואה ויחתום עליה שהוא מבקש להוריש לי את כל השייך לו, ובמילותיו ימים לפני שנפטר, ואף במהלך כל האשפוז אמר כך ( כל ששייך לי שייך לחגית ) מילותיו אלו היו בפני הבן שלי, הגרוש שלי, אחי, אמי, וגיסתי. אך היום גם גיסתי, גם אחי ואמי מכחישים זאת. למעשה יש בידי מכתב שנכתב בכתב ידו של אחי שהוא מאשר חלק גדול מדברי אבי, ומכתב זה ניתן לי כחודש לערך לאחר מות אבי. מאז אמי הגישה בקשה לצו ירושה ( כיורשת על פי דין כמוני וכמו אחי )מאחר ולא היה ידוע לאף צד כי קיימת צוואה שנכתבה ונחתמה בשנת 1999.
חלפו להם שנתיים לערך ואז פתאום אחי טוען כי הוא גילה שיש אצל עו"ד צוואה שאבי הוריש לו את כל רכושו, ולי ולאמי הוא לא הוריש דבר. השאלה שלי היא אם אני מצליחה להוכיח כי אבי ימים לפני מותו אמר בבית החולים לאחי ולאמא שלי שהוא מבקש שכל רכושו יהיה שייך לי בלבד, יכול לבטל את הצוואה שנכתבה בשנת 1999 ונערכה ע"י עו"ד ורעיתו שגם היא עורכת דין, ושניהם יחד גם העדים שחתומים על הצוואה.
ע"פ התאור שתארת אביך ציווה לך את כל הרכוש בצוואת שכיב מרע כאשר הוא ידע שהוא עומד בפני המוות . במידה וכך הדבר הרי שהיה עליך להגיש לרשם לענייני ירושה זכרון דברים . כמובן שלא ניתן לענות במסגרת זו על שאלה כה מורכבת ועליך להיוועץ עם עו"ד המתמחה בתחום
בהצלחה
בתיה אשורי, עו"ד ומגשרת
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר