שלום, אני נשואה שנים רבות. לאחרונה נפטרה אמי והשאירה לי, כבת יחידה, דירה וכן כסף בחשבון בנק שבו מופיע שמה וגם שמי. ברור לי כי כל הכסף צריך לעבור לחשבון משותף שלי ושל בעלי וגם הדירה לאחר שהיא תעבור על שמי (בצו ירושה) היא תימכר. החלטנו עם בעלי כי נוסיף כסף שחסכנו ונקנה דירה גדולה יותר, קרובה יותר אלינו, כדי שנוכל להשכיר אותה וכך גם להבטיח חלק מהפנסיה שלנו.
למרות הכל, אינני שלמה לחלוטין. אמנם זהו המעשה ההגון לעשות. בעלי פרנס וכלכל אותי ואת ילדינו כל השנים אבל, בעבר חשדתי בכך שהוא מנהל מערכות יחסים שאינן נאותות לגבר נשוי אבל כל חקירה לא העלתה דבר מעבר למסרונים לא נעימים והיום אין מערכת יחסים עם אף אחת. האם ישנה דרך להבטיח את הירושה שלי בעתיד מבלי שהוא ידע על כך. האם אוכל לתבוע ממנו חזרה את ערך הדירה לאחר שזו תימכר ואת הסכום שהיה בבנק אם בעתיד יתגלה שהוא אכן בוגד בי וארצה להתגרש ממנו? למרות חשדותי, הוא בעל מצויין, אבא מצויין, ואינני רוצה לפגוע בו.
אביבה היקרה, חששותייך מוצדקים בהחלט! אם תעשו את כל המהלכים שאת מתארת, "אכלת אותה" ממש כך!. בעלך יוכל להיפרד ממך יום אחרי ולקבל מחצית מכל הירושה יש דבר שיכול להגן עליך והוא הסכם ממון. אם בעלך תם לב, תדרשי לעשות הסכם ממון שיאושר בבית המשפט ושבמקרה של פירוד, כל הכספים האלו יועברו אליך ולא יתחלקו חצי - חצי.
מעבר לכך, אם אינך רוצה לשתף את בעלך בירושה, את צריכה לשמור את הכספים בחשבון נפרד וכך גם את הדירה, במופרד לגמרי, לא לערבב נכסים וכספים וגם אם תשכירי אותה, להפקיד את כספי השכירות בחשבון בנק נפרד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
עו"ד הילי שלום, תודה רבה על תשובתך המהירה. ליבי מאד כבד עלי. אני יודעת שלאחר 27 שנות נישואין, ברגע שאבקש ממנו לעשות הסכם ממון, הוא יפגע. מאחר ולא הצלחתי להוכיח כי הוא בגד בי, אינני רוצה לפגוע בו. האם אין דרך לעשות דבר מבלי שהוא ידע?
אביבה
לשמור את הכספים ואת הדירה בנפרד לחלוטין, על שמך ולא להכניס אותם לפול המשפחתי. וכן, לעשות צוואה לגביהם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר