שלום רב.
יש לי בעיה ואני מקווה שעם הניסיון שלכם תעזרו לי להתגבר על הבעיה.
אחותי שהתגוררה עם בעלה בקרית ביאליק נפטרה לפני כ-14 שנים. הבעל נפטר 3 שנים לפניה בתאונת דרכים. אחיין של הבעל ניסה להשתלט על הדירה עוד בחייה ולנשל אותה מהנכס. בטרם מותה הורישה אחותי את הנכס להורי (יש צו ירושה +צו לקיום צואה,שאחות אחרת הוציאה). לאחר שנפטרה האחיין (נרקומן) השתלט בצורה מוחלטת על הדירה וגר שם עד היום.
מיסי עירייה הוא שילם מעולם, בצר לה הגישה עיריית קרית ביאליק תביעה (דרך משרד עורכי דין) כנגד יורשי הנכס החוקיים ז"א הוריי.
אבי נפטר לפני כ-10 שנים ואימי שתחיה נתקפה בבהלה לנוכח כתב התביעה.
החוב עומד נכון להיום על כ-80,000 ש"ח. ואף הוטל עיקול על הנכס.
לקחתי על עצמי לטפל בעניין , בדקתי על פי נתוני רשום המקרקעין שבכתב התביעה,אם אכן הדירה רשומה על שם אחותי ? התברר כי היא רשומה על שם המוכר,שבנתיים הלך לעולמו,ובנוסף אין כל מסמך המוכיח כי אחותי ז"ל היא אכן
בעלת הנכס. התקשרתי לעורכת הדין שהגישה את כתב התביעה ,והסבתי את תשומת ליבה כי הנכס רשום על שם אחר,ובכלל בדירה מתגורר מישהו.
גם נסעתי לעיריית קרית ביאליק ודיברתי שם עם האחראית על הגביה,שמכירה
את המקרה טוה ממני. שאלתי אותה איך יתכן שלא שולמו מיסי העירייה ,ועדיין יש
צריכה של מים? היא סיפרה כי במקום גר נרקומן (האחיין) והם מפחדים להתעסק איתו. כמו כן היא אמרה לי כי על פי הרישום במחשבי העירייה (1994 והילך)
הנכס רשום כקניה (לא שכירות) והוא רשום על שם אחותי ז"ל.
ביקשתי כי תנסה למצוא את חוזה הקניה של הדירה (צילום) דבר המופקד כאשר
פותחים חשבון משלם בעירייה, אולם היא טענה כי נשמרים מסמכים רק 7 שנים
ולא יותר. ביקשתי לפחות שתתן לי מסמך רישמי המעיד כי אכן הדירה הנ"ל רשומה כקניה על שם אחותי. היא אכן נתנה לי מסמך שבו כתוב כי אחותי רשומה אצלם כבעלת הדירה משנת 1994 ועד היום,ולא ידוע להם על בעלים אחרים.
זה מה שיש בידי ההוכחה היחידה! ברור שעבור המינהל אין די במסמך זה לרשום
את הדירה על שם אחותי.
השאלה מה אני צריך /יכול לעשות עם המסמך הנ"ל כדי שבמינהל אכן יסכימו לרשום את הנכס על שמה.
או שצריך צעד משפטי... מה צריך לעשות?
תודה
מאיר
מאיר,
איזה מסמך קיבלת?, מי הוא הגורם שממנו יצא המסמך? נדמה לי שבשלב זה, כדאי לך לפנות למינהל מקרקעי ישראל בחיפה (שד' פל-ים 15), ושם ייתכן והם ינחו אותך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 055-4533113
שלום עו"ד אורנה אלבז.
קיבלתי מהאחראית על הגביה בעיריית קרית ביאליק מסמך רישמי,שבו כתוב כי היא
מאשרת שהנכס המופיע ברישום שלהם (מערכת מחשוב) רשום על שם אחותי כבעלת
הנכס מאז 1994 ועד היום, ולא ידוע להם על בעלים אחרים לנכס הנ"ל.
זה המסמך היחיד שיש בידי.
מכאן אני צריך הדרכה /יעוץ מה אני יכול לעשות עם המסמך כדי שהמנהל ירשום
את הנכס על שם היורשים.
ברור לי כי עבור המנהל אין די במסמך זה.
האם את חושבת שכדאי לי לפנות למינהל מקרקעי ישראל בחיפה,ולהציג את המסמך
בפניהם,ואולי הם ינחו אותי?
יש לי שאלה נוספת. מה התהליך להוצאת צו ירושה?
נגשים לעו"ד עם המסמכים הרלוונטיים (לנכס, חוזה קניה ) ,עו"ד מאמת את הפרטים ואת זכויות הנכס,ולאחר מכן מוציא אישור נוטריוני ,המופקד במשרד המשפטים או במשרד ממשלתי אחר...
כך הוא ההליך או שאני טועה?
ואם כך הוא ההליך יתכן וניתן לבדוק מי עו"ד שנתן אישור נוטריוני,על סמך המסמכים שהוצגו בפניו.
תודה
מאיר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר