שלום רב,
אימי ז"ל נפטרה לפני כחודש פלוס. אימי ז"ל הייתה גרושה, ובמשך שנים רבות גרה עם בן זוג ( הם לקחו משכנתה ביחד ) כשהם נפרדו היא שילמה לבן זוגה חלק מסוים כהחזר על השתתפותו בתשלום המשכנתה ( סכום פחות ,הכוונה היא שהיא לא החזירה לו 50% בהסכמתו כמובן ) הם חתמו על הסכם ממון שאותו אני לא מוצאת.
עכשיו הוא מעוניין שניתן לו את כל הכספים שנותרו בחשבון הבנק שלה ( אנחנו שתי בנות) מדובר במאות אלפי שקלים בטענות הבאות: א. היא אמרה לו שהיא מעונינת שהוא יקבל סכום כלשהו ( אין לי שום דרך לאמת או לשלול את דבריו , מה שכן ע"פ הכרותי עם אימי ז"ל אין שום מצב שבעולם שהייתה מחליטה דבר כזה מבלי ליידע אותי את אחותי או אנשים נוספים במשפחה ) ב. שמצבנו הכלכלי הרבה יותר טוב משלו כיום. ע"פ הידוע לי בהעדר צוואה כתובה כל הרכוש אמור להתחלק שווה בשווה ביני לבין אחותי , האם יש לו קייס לתבוע אותנו משפטית? ואם כן מה סיכויי ההצלחה שלו בתביעה מסוג זה? האם יכול להיות שבהסכם הממון יכול להיות סעיף שמקנה לו זכאות כלשהי? אני ניגשתי היום פיזית לעו"ד שעשה להם את ההסכם ממון אך הוא כבר לא נמצא בכתובת ואני לא מצליחה לאתר אותו. אשמח לעצה , להכוונה כלשהי, וגם האם כדאי לשקול פשרה כלשהי?אני ואחותי בנתיים לא נתנו לו תשובה כדיי לבדוק את הדברים , תודה רבה מראש
ברגע שאמך ז"ל ובן זוגה נפרדו, אין לו שום זכויות. את ואחותך היורשות היחידות. גם אם היה הסכם ממון, הוא לא רלבנטי היות והם נפרדו עוד לפני שאמך נפטרה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו``ד יצחק כהן 053-6243460
תודה רבה רבה על המענה המהיר - יישר כוח גרמת לי להרגיש הרבה יותר טוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר