יש לי חשבון בנק משותף עם אימי ז"ל.החשבון נפתח לפני שנים רבות ואחרי שאבי נפטר היא צירפה אותי לחשבון יחד איתה.אימי נפטרה לפני שנה וחצי.אנחנו 6 אחים ואחיות.הוצאתי מאז מהחשבון כל סכום שהיינו צריכים.לאחרונה מכרנו את הדירה של אימי ונכנס כל הסכום לחשבון הזה על מנת שאחלק אותו בין האחים.אני חייב לציין שכל שאר האחים והאחיות סמכו ועדיין סומכים עלי בניהול של הכספים.
כשראו בבנק שנכנס כזה סכום התקשרו אלי ורצו שנציג לפניהם את הצוואה שעשתה אימי,את צו קיום הצוואה ואת תעודת הפטירה,יחד עם זה ניסו לשכנע אותי לא להוציא את הכסף אלא לסגור את זה אצלהם.הצגנו בפניהם את כל מה שביקשו הם המשיכו להקשות אבל בסופו של דבר שחררו את הסכומים.
על דעתם של כל האחים הוחלט לסגור את החשבון בבנק ולהעביר אלי את כל הסכום שנשאר בחשבון על מנת שאחלק אותו בין כולם.כאן שוב הקשו והתחילו לשאול שאלות למה אתה לוקח יותר מהאחרים.(מדובר על 3000 שקל הפרש).
שאלתי היא :האם כל המהלך שעשה הבנק הוא חוקי?כאמור אימי נפטרה לפני שנה וחצי והסכום נכנס לפני חודש.
שאלה נוספת שמתעוררת בעקבות כל זה:אדם שמתנגד נחרצות לכתוב צוואה ונפטר ויש לו כסף בבנק ודירה.מה קורה אז?
קצת ארוך מה שכתבתי ואני מודה מראש לעונים.
לא הבנתי אם הבנק הקשה או האחים בכל מקרה אם הכל נעשה על דעתם של כל היורשים איני רואה בעייה. מאחר והיית שותף בחשבון, אני משערת שאתה ואמך חתמתם על ס' היוותרות בחיים לפיו הנותר בחיים יכול לעשות בכסף כרצונו (הס' תקף כלפי הבנק לא כלפי היורשים) ולכן הבנק היה אמור לאפשר לך לשחרר ולא היו אמורים לעורר בעיות.
כשאין צוואה הירושה מתחלקת התאם לחוק ויש להוציא צו ירושה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חביבי רונית, עורכת דין ומגשרת 053-7105241
הם סמכו וסומכים עלי לחלוטין.מי שהקשה זה סגן מנהל הבנק שרצה שנציג לו את הצוואה ,את צו קיום הצוואה ואת תעודת הפטירה.האם זה חוקי לבקש ממני להראות לו את הצוואה שכתבה אימי? וזאת על מנת שיסכים לשחרר לי את הכסף,כל שכן שהכסף נכנס עכשיו ולא היה בחשבון בעת שאימי נפטרה?זו לא חדירה לפרטיות הכי גדולה של האדם?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר