שלום רב, יש לי 2 שאלות בנושא: 1. האם בכדי לרשום הורשה לפי צו קיום צוואה נדרש רק להגיש בקשה ואת הצו המקורי או שגם אישורי הרשות המקומית? 2. אם קיים בנכס שעובר בירושה שיעבוד לפי סעיף 11א (1) (2) לפקודת המיסים- גביה ירשם במרשם המקרקעין משום שהורשה אינה עסקה במקרקעין או שנדרש אישור של בעל השיעבוד? אודה על מתן 2 תשובות אלו. תודה רבה!
בהעברת בעלות מכוח צו ירושה/צו קיום צוואה די בהצגת הצו והיורש נכנס בנעלי המוריש. בברכה, עו"ד דן לימור.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
און צוק, משרד עו"ד
055-4532797
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

שלום רב, בוודאי שאפשר להציע שאחד היורשים ימונה למנהל עיזבון. אני מציע להגיע להסכמה בין היורשים ולהעלות אותה על הכתב על מנת שאח"כ לא תהיה מריבות שיעכבו את חלוקת העיזבון ויגרמו הוצאות מיותרות. בב...
המשך תשובה