אני בן ממשיך בקיבוץ הדרום והקיבוץ עבר הפרטה לפני 5 שנים. אבי נפטר בעודי חייל וקיבלתי מעמד של בן ממשיך בחלקת המגורים ובבית. עכשיו אני כבר בן 35, נשוי ואב לשני ילדים, ובקיבוץ מתחילים לחלק את הזכויות על הקרקע והנכסים לחברים לשעבר. האם כבן ממשיך יש לי זכויות ירושה על חלקת המגורים של אבי וחלק מהנכסים של הקיבוץ, ומה ההבדל בין המעמד שלי לחברי הקיבוץ הרגילים בהליכי החלוקה הנוכחיים?
דוד שלום,
בפנייתך חסרים פרטים רבים ומהותיים המקשים עלי להשיב לפנייתך. לפיכך אוכל להשיב לפנייה באופן עקרוני בלבד כדלקמן:
זכויותיך כבן ממשיך על חלקת המגורים:
כבן ממשיך, זכויותיך בדירת המגורים של אביך ז"ל תלויות במצב ההליך המשפטי והניהולי של הפרטת הקיבוץ. במידה והקיבוץ ביצע הליך שיוך דירות במסגרת ההפרטה, בדרך כלל בן ממשיך שמונה כדין זכאי לקבל את הזכות לדירה או לחלקה, בכפוף להשלמת הליכי השיוך והרישום על שמך. עם זאת, אם הליך השיוך טרם הושלם או שאינך רשום כבעל הזכות, תידרש לעבור הליך מול הקיבוץ ורשות מקרקעי ישראל, ולעיתים אף להסדיר עניינים מול יורשים נוספים.
זכויותיך בנכסי הקיבוץ:
חשוב להדגיש כי חברות בקיבוץ אינה ניתנת להורשה, ולכן אינך יורש את זכויות החברות של אביך ז"ל או את זכויותיו בנכסים המשותפים של הקיבוץ. הנכסים המשותפים, כגון קרקעות ומניות, נשארים בידי הקיבוץ ומחולקים לפי תקנון הקיבוץ ולא לפי דיני הירושה הכלליים.
המלצתי היא לבדוק את תקנון הקיבוץ המדובר המהווה את החוזה המחייב בין החבר לבין הקיבוץ ובין החברים - בינם לבין עצמם. את הסכם השיוך (אם נחתם ) את שלב הליך השיוך, וכן האם קיימת צוואה או הסדרים משפטיים נוספים.
בברכה,
יעל פרי, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יעל פרי
053-9428973
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, בת"א 9561-05-22 (מחוזי נצרת) תמר פלד ואח` נ. רמות מושב עובדים להתיישבות השאלה שעמדה להכרעה בתובענה זו היא האם הקריטריון שנקבע ע"י האסיפה הכללית אשר לפיו רק "בעל משפחה עם ילדים כאשר לפחות א...
המשך תשובה