קיבלתי בדואר רשום הזמנה למשפט על נהיגה במהירות מופרזת . השוטר שעצר אותי אמר לי שזאת רק אזהרה או קנס , ופתאום אני מגלה שיש משפט בעוד חודשיים! זו פעם ראשונה בחיים שאני מסתבכת עם הדברים האלה, אין לי עבר של עבירות תנועה ואני בחרדות מזה שישללו לי את הרישיון. האם אני צריכה להגיע לבד למשפט או שאני חייבת לקחת עורך דין? והאם יש דרך לסגור את זה באיזה קנס במקום להסתכן בשלילת רישיון?

יהודית שלום רב,
אכן קבלת זימון לבית המשפט על עבירת נהיגה במהירות מופרזת היא מצב מלחיץ, אך העובדה שעברך התעבורתי נקי עומדת לזכותך ותשמש להקלה בעונש.
דברי השוטר בשטח אינם מחייבים את התביעה המשטרתית, וההזמנה שנשלחה אליך מחייבת התייחסות משפטית מלאה, שכן עבירה מסוג זה, ללא טיפול מקצועי ונכון, עלולה להוביל לפסילת הרישיון וצבירת נקודות.
האם ניתן לסגור את התיק בקנס ולמנוע שלילת רישיון?
לא. ככל ואכן נהגת במהירות מפורזת בזמן ביצוע העבירה, ניתן לסיים את ההליך בהסדר טיעון מול התביעה המשטרתית.
כדי להגיע להסדר טיעון מקל – הכולל תיקון סעיף האישום, הפחתת מהירות, ביטול או צמצום משך הפסילה – נדרשת בדיקה יסודית ומקצועית של חומר הראיות בתיק ובכלל זה: בדיקת תקינות מכשיר האכיפה, האם השוטרים פעלו בהתאם לנהלי המשטרה ובכללי הפעלת המכשיר בשטח, איתור כשלים ראייתיים בדו"ח השוטרים ועוד.
האם להגיע למשפט לבד או לשכור שירותי עורך דין ?
אין חובה חוקית לשכור עורך דין וניתן להתייצב לבד, אך נהג ללא ליווי משפטי מתקשה לאתר כשלים טכניים ומשפטיים בחומר הראיות וחשוף לעונש חמור יותר.
פנייה אל עורך דין מקצועי בעל ניסיון בתחום התעבורה מעלה את הסיכוי לסיים את ההליך בעסקת טיעון מקלה.
בשאלתך לא פירטת באיזו מהירות נטען שנהגת, ובאיזה קטע דרך (עירוני או בינעירוני). הנך מוזמנת ליצור קשר עימי באופן ישיר, להשלים בפרטים ולקבל ייעוץ משפטי ראשוני.
בברכה,
שי שקד, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
055-4532878
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

ציון שלום, שאלתך חורגת מעניינו של פורום זה העוסק בכתבי אישום בביהמ"ש לענייני תעבורה. אנא הפנה שאלתך בפורום הנכון. בברכה, שי שקד, עו"ד...
המשך תשובה