אני ושני חברים מעוניינים לפתוח חברת סטארט, ולעזוב את מקום העבודה הנוכחי שלנו. כל אחד מוכן להשקיע סכום כסף מכובד, וממנו נחיה עד להשגת המשקיע. השאלה היא איך עושים זאת? האם עלינו לפתוח חשבון בנק על שם כולנו? האם אנחנו ממש צריכים להקים חברה ואז להקים חשבון בנק? אשמח לקבל מידע בנוגע להליך הנכון.
שלום אמיר,
שאלתך נוגעת להבנתי באופן ובעיתוי של התאגדות מייסדים.
התשובה משתנה ממקרה למקרה בהתאם למייסדים וסוג המיזם כמובן, ומשליכה על האופן בו מנוהלים כספי המיזם.
אנסה להציג שתי אפשרויות עיקריות בכדי שתוכלו לחשוב על הכיוון המתאים לכם. לטעמי במקרה שלכם, כאשר כולכם עומדים לעזוב את מקום העבודה ולגייס מכספיכם סכום מכובד – נדמה שהאפשרות השנייה עדיפה.
אפשרות אחת - פעילות ללא התאגדות פורמאלית. כל מייסד "סופג" את הוצאות המחיה שלו ונושא בחלקו היחסי בהוצאות המיזם.
ככל הנראה אפשרי גם לפתוח חשבון בנק לצורך העניין בו יוגדרו החתימות המחייבות אותו (כל המייסדים, חלקם וכד'). בחשבון זה תוכלו לרכז כספים משותפים.
כאשר המיזם מתפתח, מומלץ מטעמים שונים להקים חברה בע"מ והחברה פותחת חשבון בנק.
בד"כ גם מקובל שהחברה שתקום לוקחת על עצמה את כל התחייבויות המייסדים שפעלו בשם האישי עד כה ומאמצת את הוצאותיהם כחוב (כמובן שמומלץ להתייעץ עם רו"ח/מנהל חשבונות בנוגע לאפשרות ואופן רישום ההוצאות המייסדים).
אפשרות שנייה – הקמת חברה בע"מ (יש לכך עלויות שונות כמו למשל אגרת רישום חברה כ- 2,600 ₪). החברה מלכתחילה תהיה זו שתרכז את הנהלת הכספים (חשבון בנק וכד'), הנהלת החשבונות של המיזם ותשלם על הוצאות פיתוחו.
טיפ כללי - מומלץ ביותר לחתום על הסכם מייסדים שמסדיר את מערכת היחסים בין המייסדים, במיוחד כאשר ברור למייסדים כי כספים רבים יושקעו.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אלן שלום, צריך לבדוק קודם כל באיזה רעיון מדובר, האם יש כאן המצאה טכנולוגית? שאולי ניתן לרשום אותה כפטנט. אשמח לסייע, מוזמן לפנות...
המשך תשובה