האם נחשב תיווך? דחוף

מנהל/ת הפורום: עו"ד משה זילברמן
חייגו אליי 053-7105230
  • נעם קולודני, עו"ד הגיב/ה:
    תגובה מעו"ד נעם קולודני

    א שלום, החוק קובע מספר תנאים מוקדים לתשלום למתווך ובכלל זה החתמה על טופס התקשרות. כפי שאתה מתאר העניין די בכך בכדי לפתור הסוגייה. מעבר לנדרש, יש לבחון האם חברך חתם הוא על טופס שכזה. כפי שעולה מתאורך המתווך לא היה הגורם היעיל בקיום העסקה ולא פעל להתקיימותה. בברכה, נעם קולודני, משרד עורך דין

    שאלו את מנהל/ת הפורום:

    רוזנר ושות, משרד עו״ד

    המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

  • א הגיב/ה:
    תודה רבה נעם. המשך קצר..

    חברי אמנם שילם למתווך על התיווך לדירה שלו, ושלו בלבד. אך יחד עם זאת לא חתם למתווך על שום חוזה. מלבד על הצ'ק, לא נחתם דבר בינם. אני מבין כי המתווך אכן מנסה לזכות מן ההפקר, ואף משתמש באגרסיביות ובשקרים, שכן הוא אמר לי שאני עובר על החוק ואפילו אם מתווך מצביע על דירה זה נחשב תיווך. וזה אף מה שנהוג.האם זהו אכן הנוהג? מלבד החוק היבש( שזה ברור לי שלא.) שוב תודה.

    שאלו את מנהל/ת הפורום:

    רוזנר ושות, משרד עו״ד

    המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

  • נעם קולודני, עו"ד הגיב/ה:
    תגובה מעו"ד נעם קולודני

    א' שלום, אני לא מכיר נוהג שכזה והמחייב הוא ודאי החוק. נראה כי תחושות המתווך אינן נסנכות על חוקים אלא על הרגשת הזכאות (הלא מבוססת) שלו. בברכה, נעם קולודני, משרד עורך דין

    שאלו את מנהל/ת הפורום:

    רוזנר ושות, משרד עו״ד

    המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

  • א הגיב/ה:
    תודה רבה נעם- על המענה המקצועי והמהיר.

    שאלו את מנהל/ת הפורום:

    רוזנר ושות, משרד עו״ד

    המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

  • חזרה לפורום

    עכשיו בפורום
    למעלה