שלום, אני בהריון, קיבלתי דמי אבטלה בחמישת החודשים האחרונים ואני ועומדת להתחיל עבודה כשכירה וגם לפתוח עסק עצמאי שיהיה עוסק פטור. כשכירה אעבוד 6-7 חודשים לפני הלידה (אך אני עומדת בקריטריונים לקבלת דמי לידה בגלל עבודות קודמות). כעצמאית זהו עסק חדש, שיהיה עוסק פטור שיצבור ותק של 6-7 חודשי לפי הלידה. השכר החודשי הממוצע מהעסק העצמאי יהיה כ- 1000 ש"ח (ואילו ההכנסה כשכירה תהיה כ- 5,500 בממוצע). לפי מה שהבנתי מאתרי האינטרנט של הביטוח הלאומי, בשל ההכנסה הנמוכה מהעסק העצמאי, אני פטורה מתשלום הביטוח הלאומי. אך, האם אני צריכה לשלם ביטוח לאומי כעוסק פטור על מנת שהכנסותי מהעסק העצמאי גם יחשבו בחישוב דמי הלידה? האם בכל אני יכולה לשלם לביטוח לאומי מעסק בעל הכנסה נמוכה שכזו? כמובן ששאיפתי היא ששתי ההכנסות יחושבו על מנת שאוכל לקבל דמי לידה גבוהים יותר. כיצד ניתן לעשות זאת?
אם תשלמי דמי ביטוח כעצמאית תזכי לדמי לידה נוספים (לפי הכנסה מינימלית של ,2,000 שקל בחודש) שבמקרה שלך זה יכול להיות כדאי.
אני ממליץ להתייעץ עם המייצג שלך (רואה חשבון/יועץ מס) מה כדאי מבחינת מיסוי.
אם לא תשלמי דמי ביטוח תוכלי לקבל דמי לידה רק מהכנסותייך כשכירה.
בברכה,
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
