אני נשואה, לבעלי יש שתי דירות ושתיהן רשומות על שמו כאשר דירתו הראשונה הוא רכש הרבה לפני שנפגשנו ודירה שנייה נרכשה אחרי שהתחתנו. אנחנו מנהלים חשבונות נפרדים, היום אנחנו רוצים לקנות דירה נוספת ולרשום אותה על שמי האם בכל זאת נצטרך לשלם מס רכישה דירה שלישית?
נראה שאת מבלבלת בין עניינים שאין ביניהם קשר. הנכס שבעלך רכש ורשם על שמו אחר נישואיכם הוא גם שלך ולכן אם תרכשו מחר דירה נוספת על שמך זה לא ישנה דבר ותחויבו כך או כך ב - 8% מס רכישה. לגבי דירה שלישית - חוק מיסוי דירה שלישית לא נכנס לתוקף וגם אילו היה נכנס הוא לא היה משנה לעניין מס רכישה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אושר אלקיים משרד עורכי דין
055-4533054
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

ניסים ניקי ממון שלום רב. כן, אתה חייב לדווח על הכנסה זו בטופס 101. השכירות נחשבת להכנסה ממקרקעין (סעיף 1 לפקודת מס הכנסה) ללא קשר לזהות השוכר - בין אם פרטי או חברה. העובדה שהחברה משלמת במקום העובד ...
המשך תשובה