האם כספי ירושה שקיבל אדם מהוריו חייבים להתחלק בינו והין אשתו בגירושין?
בהתאם לסעיף 5(א)(1) לחוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג-1973, נכסים שקיבל מי מבני הזוג בירושה, אינם חלק מהרכוש המשותף. (למעט במקרה בו הופקדו כספי הירושה בחשבון משותף ונעשה בהם שימוש במהלך חיי הנישואין).
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יוני שמיל
055-4532834
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

דנה שלום צריך לבצע התחשבנות כוללת לראות אם יש לך אפשרות לרכוש את חלקו בנכס. אולי היוון של המדור לעתיד, חישוב של איזון משאבים, דרישה לפיצוי בגין הפרשי שכר וכדומה. אפשר גם להגיש בקשה למדור ספציפי בנכ...
המשך תשובה