בעלי מאושפז במוסד סיעודי בגלל התדרדרות קשה במצבו. אני – אשתו מזה 20 שנה – מונתי כאפוטרופוסית שלו. מה היקף היכולת שלי בכספים בחשבון הבנק המשותף? האם אני צריכה להקפיד ל"בזבז" רק חצי וכל נגיעה ב"חצי" של הבעל דרושה אישור?
חשבון משותף מאפשר לכל אחד מהצדדים לפעול כראות עינו בחשבון. חשבון אפוטרופוס נועד לצרכי החסוי בלבד!!. כאשר ממונה אפוטרופוס, עליו לנהל חשבון בעבור החסוי
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה