אמא שלי נפטרה לפני כמה שנים והותירה לי דירה בצוואה. צו ירושה הוצאתי אבל את הדירה לא העברתי בטאבו. האם פורמלית הבעלות על הדירה היא שלי מיום הפטירה, מיום צו הירושה או מיום ההעברה העתידית בטאבו ?
ככלל היורשים נכנסים לנעלי המוריש ביום הפטירה, משכך הדירה שלך מיום הפטירה וככל שיש הכנסות משכירות זו הכנסה שלך. יש לרשום את צו הירושה על מנת שהדירה תהיה רשומה על שמך בטאבו.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הצוואה המאוחרת בהחלט יכולה לשנות את חלוקת העיזבון גם לאחר שכבר חולק. קיימת בעייה עם עסקאות עם קונים חיצוניים (צדדים שלישיים) בתום לב ובתמורה . לצדדים שלישיים קיימת זכות להגנה משמעותית לפי סעיף 73; ...
המשך תשובה