בוקר טוב, אבא שלי הוא אחד היורשים של אימו ואביו שנפטרו בשנים האחרונות. חברת "הוט" הגישה נגד המנוחים מכתב באמצעות עו"ד עם דרישה לתשלום חוב ישן ולא ברור. האם אבי (ואחיותיו) חייבים להתייחס למכתב זה ולשלם את חובם? תודה מראש
ככלל חובות המנוח מקוזזים מעזבונו. ככל שאכן המנוח הותיר עיזבון ניתן לפנות בבקשה לפרועו את חובותיו, בכפוף כמובן להתישנות וכו
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה