אימי נפטרה וחשבון הבנק שלה ללא צוואה. יש 8 יורשים ובצו הירושה רשום שכל אחד מקבל 1/8. הבנק לא מחלק את הכסף ללא חתימת כולם מראש. האם יכול הבנק להתנות את קבלת חלקי 1/8-כפי שרשום בצו ירושה, עד לחתימת כל היורשים? לפי איזה סעיף בחוק הירושה?
הבנק אכן יכול להתנות החלוקה בהסכמת כל היורשים וכך הוא נוהג
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה