בצוואה פשוטה (מזומן בבנק + דירה פשוטה ונקייה) נקבע מנהל עזבון. הבנתי שניתן למנותו אף בטרם צו קיום צוואה. 1. במקרה של חילוקי דעות בין היורשים, האם במקרה הנ"ל, כל היורשים יקבלו עותק מהבקשה לביהמ"ש למנותו? 2.האם מנהל העיזבון יכול ביוזמתו לפנות למנותו? 3.אחרי מימוש המזומן ,עד כמה זמן ניתן לדחות מינוי המנהל? כלומר עד מתי תישמע הטענה של מתנגד שהמינוי עדיין לא נחוץ?
ככל שהמינוי לא נחוץ ויש הסכמה בין היורשים על אופן חלוקת העיזבון ניתן לחלק את העיזבון גם ללא מנהל עיזבון גם אם נקבע בצוואה. ניתן שלא לפנות אליו כלל, אם פונה ביוזמתו ניתן להתנגד בבית המשפט. כמובן שאם אין הסכמה על אופן חלוקת העיזבון בית המשפט ימנה מנהל עיזבון
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הצוואה המאוחרת בהחלט יכולה לשנות את חלוקת העיזבון גם לאחר שכבר חולק. קיימת בעייה עם עסקאות עם קונים חיצוניים (צדדים שלישיים) בתום לב ובתמורה . לצדדים שלישיים קיימת זכות להגנה משמעותית לפי סעיף 73; ...
המשך תשובה