שלום, האם בקשת הסתלקות מעזבון מצריכה מילוי טופס רישמי של "הרשם לענייני ירושה"? האם מחוייב באישור עו"ד? האם מספיק נייר בכתב יד של המסתלק מהעיזבון עם הצהרה כי הוא מוותר על חלקו וללא חתימת עו"ד? אודה לכם להבהרת העניין, אורי
הודעת הסתלקות מוגשת עם הבקשה לצו ירושה/צו קיום צוואה. הסתלקות מחויבת האימות חתימה ע"י עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה