שלום רב, מנהל עזבון נדרש לרשום, הן עפ"י הצוואה והן עפ"י הוראות האפוטרופוס הכללי, הערה על נכס מקרקעין בדבר מינויו כמנהל עזבון. כעת מבקש מנהל העזבון לרשום את הנכס ע"ש היורש מתוקף צו קיום צוואה. האם יידרש להסיר את ההערה הנ"ל ממרשם המקרקעין, האם לא נדרש, והאם הערה כזו מפריעה לרישום הנכס ע"ש היורש? תודה רבה!
על מנהל העזבון לרשום את צו המינוי על הנכס. לצורך השלמת רישום על שם היורש, יאלץ להסיר את רישום צו המינוי
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה