שלום עדנה, אנו 3 אחיות שקבלנו בירושה חלקים שוים לדירה וסכום כסף בבנק. אני מעונינת למכור את שליש חלקי לאחיותי.הן תרצנה להעביר לי כחלק מהתמורה את חלקן מהבנק ולהוסיף גם מחשבונן הפרטי כדי לממש את הרכישה ממני.מה חבות מס שבח?מי משלם ? מס השבחה? איזה חוזה צריך לערוך בנושא? תודה תלמה
לא ניתן לענות על שאלותיך ללא נתונים.
ככלל יורשים יכולים לערוך הסכם בין יורשים אשר מחלק את העיזבון בדרך מוסכמת ביניהם
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הצוואה המאוחרת בהחלט יכולה לשנות את חלוקת העיזבון גם לאחר שכבר חולק. קיימת בעייה עם עסקאות עם קונים חיצוניים (צדדים שלישיים) בתום לב ובתמורה . לצדדים שלישיים קיימת זכות להגנה משמעותית לפי סעיף 73; ...
המשך תשובה