אמי נפטרה לפני כחודש ואני ושני אחיי הם היורשים של דירתה (ללא צוואה) אני התגוררתי עם אמי מספר שנים ןממשיכה לגור בדירתה כעת. שאלתי היא כזו: מתי אחיי רשאים לדרוש ממני שכירות על חלקם בדירה? האם מרגע הפטירה או רק לאחר קבלת צו ירושה ואם רק לאחר צו הירושה, מה צפוי להיות משך הזמן עד להגעתו? תןדה מראש
היורשים מקבלים את חלקם ביום הפטירה, אף אם הם מוכרזים חודשים לאחר מכן. על כן אחייך יהיו זכאית לדמי שכירות מיום הפטירה
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה