אמי השאירה צוואה ובקשה למנות עו"ד מסוים לקיומה, כולל קניית דירה עבורי. בפועל העו"ד שלח בקשה לקיום צוואה ומנהל עזבון אך לא עשה דבר מעבר לפניה זו. לא קבלנו עדיין אישור כלשהו ופנינו, אחי ואני, ובקשנו לקיים הצוואה בעצמנו. כדי לשחרר אותנו הוא דרש חצי אחוז משווי נכסיה. אחרת לא יאשר לרשם הירושות שהוא מוכן לעזוב את התיק. האם זה חוקי?
הדבר אינו חוקי אלא אם כן חתמתם לעוה"ד על הסכם שכר טרחה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה