שלום, האם כאשר המוטבים בקופות הגמל ובפנסיה הם הילדים ולא בן הזוג, במקרה של גירושים זכאי בן הזוג למחצית באיזון המשאבים? תודה
מוטבים הינם רק למקרה של פטירה. בעת גירושין זכאי כל צד למחצית הכספים והזכויות שנצברו במהלך החיים המשותפים
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה