כמתמחה הייתי בדיון שבו שופטת טענה כי אין דבר כזה הסכם חלוקת עיזבון שנעשה רק בין חלק מהיורשים ועל חלק מעזבון. העורך דין התווכח אבל לא עזר לו היא הייתה נחושה. האם יש בסיס לטענתה?? לפי החוק לא נראה שיש הגבלה כזאת. כמו כן האם כאשר מדובר על הסכם חלוקת עיזבון חלקי האם חייבים אישור בית משפט?
הסכם בין יורשים משנה את אופן חלוקת העיזבון ונדרשת הסכמת כל היורשים
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה