אם הוחלט על מחיר ע"י שמאי מטעם העיזבון לגבי דירת מגורים (שנה מנסים למכור) .. האם מנהל עיזבון יכול לקבל הצעת מחיר 25% פחות מההצעה שנקבעה. בהנחה שאחד מהיורשים מעוניין לרכוש. 2. יש התנגדות להצעה הנמוכה ע"י רוב היורשים. האם בית המשפט יכול לחייב את המתנגדים להסכים להצעה הנמוכה?
מנהל העזבון צריך לפנות לבית המשפט בבקשה למתן הוראות לעניין מכירת הנכס, בית המשפט אמור לשלוח את הבקשה לתגובת היורשים, ככל שתהיה הסכמה כוללת של כל היורשים ניתן לאשר גם במחיר נמוך ואולם ככל שתהיה התנגדות יתכן וביהמ"ש יבקש להשיא את הנכס
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה