לאחר מותו של אבי ז"ל ערכנו במשפחה הסכם חלוקת עזבון באמצעות עו"ד (שאושר גם ע"י בית המשפט). כעת לאחר שגם אימי ז"ל נפטרה אנו מעוניינים בהסכמה לחלק את הרכוש של שניהם באופן שונה- האם ניתן לעשות זאת (למרות אישור בית המשפט להסכם הישן, כאשר לאחר מות אבי הרכוש לא חולק בפועל)?- ובמידה וכן, האם מבחינת מיסוי מתעלמים מההסכם הראשון ומתייחסים רק לאחרון כהסכם הקובע ?
ככל שהעיזבון לא חולק כל ניתן בהסכמה של כולם להגיש הסכם מתוקן
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הצוואה המאוחרת בהחלט יכולה לשנות את חלוקת העיזבון גם לאחר שכבר חולק. קיימת בעייה עם עסקאות עם קונים חיצוניים (צדדים שלישיים) בתום לב ובתמורה . לצדדים שלישיים קיימת זכות להגנה משמעותית לפי סעיף 73; ...
המשך תשובה