שלום וברכה, אבינו לא רשם צוואה. לכן ידוע לנו שהחלוקה תהיה על פי הדין. עם זאת, אחד האחים הוא פושט רגל ואנו חוששים על חלקינו בירושה. מדובר בסכום כסף ובדירת מגורים. האם עצם היותו פושט רגל מסכן אותנו? האם לא נוכל למכור את הדירה בשל כך? נאמר לנו שכונס הנכסים יתפוס את כל הנכסים כולל הכספים רק בשל העובדה שפושט הרגל הוא בעל זכות בירושה. תודה
לא ניתן לפגוע בחלקכם בעזבון, רק בחלקו של פושט הרגל
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה