1. בצוואה שיש ברשותי כתוב "אני ממנה את הע"וד החתום מטה למנהל עיזבון שלי ופוטר אותו ממתן ערבות כלשהיא." מה זה? יש לענין כזה עלות כספית? שלמנו כבר עבור מימוש הצוואה ועבור חוזה בין היורשים בשל מחלוקת. 2. האם יש הבדל בין מנהל עיזבון וכונס נכסים? תודה רבה
המוריש פטר את מנהל העיזבון מהפקדת ערובה, יש לשלם למנהל את שכרו מנהל עיזבון בהתאם להיקף העיזבון ולמאמצים שנעשו.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה