שלום רב, שאלה לגבי הסתלקות מעיזבון. אדם הלך לעולמו, לא נשוי וללא ילדים. אביו נפטר לפניו. רק אמו נותרה בחיים. האם אמו של המנוח יכולה להסתלק מהעיזבון (100%) לטובת שני אחיו של המנוח?
אילנה שלום
כן, אם עדיין לא חולק העיזבון, האמא יכולה להסתלק מהחלק שלה בירושה לטובת האחים של הנפטר.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה